UPDATE ‘Return to Work of Transgender Persons’

De eerste fase van ‘Return to Work of Trangender Persons’ zit er bijna op. Tijdens deze fase begonnen we aan een brede verkenning van uitdagingen waar transgender en non-binaire personen op het werk met worden geconfronteerd tijdens en na hun transitie. We deden dat door middel van interviews en enquêtes. Momenteel zijn we nog steeds op zoek naar Franstalige transgender en non-binaire personen voor interviews. De vragenlijst staat nog t.e.m. 1 juli open voor zowel Nederlandstalige als Franstalige respondenten. Klik hier voor deelname aan de vragenlijst. Voor het invullen van de vragenlijst krijg je een vergoeding van €20, bestaande uit een keuze tussen een cadeaucheque van Colruyt, Bol of een storting. Er is ook een loting van €100 per 50 participanten. Neem contact op met dr. Joy Van de Cauter via mail joy.vandecauter@ugent.be met een bewijs van de volledige invulling van de vragenlijst (bijv. screenshot) voor het verkrijgen van de vergoeding.

 

Opstarten fase 2: Dagboekstudie van trans* vrouwen

In het late najaar beginnen we met de tweede fase, waarbij we trans* vrouwen tijdens hun transitie willen opvolgen door middel van een dagboekstudie (1 à 2 maanden). Via een dagboekstudie krijgen we namelijk een heel persoonlijke inkijk in de ervaringen en gedachten van mensen over hun werkhervatting tijdens transitie, die tot interessante inzichten kunnen leiden. Naast het opvolgen via een dagboekstudie zal er ook een inleidend interview en een follow-up interview worden afgenomen. Er wordt begeleiding voorzien tijdens de dagboekstudie. Voor deelname aan deze dagboekstudie wordt er per week een billijke vergoeding voorzien. Voorwaarden voor deelname aan dagboekstudie zijn:

  • U identificeert zich als trans* vrouw
  • U bent minstens 18 jaar
  • U heeft geen leidinggevende functie
  • U bent momenteel tewerkgesteld als werknemersstatuut (min. 50%)
  • In de periode van herfst 2021 en zomer 2022 neemt u medische (interventionele) stappen binnen transgenderzorg

Heeft u interesse in deelname aan de dagboekstudie of heeft u nog verdere vragen? Neem dan contact op met onderzoekster dr. Joy Van de Cauter via mail joy.vandecauter@ugent.be of via het nummer +32 9 332 83 62.

Geef een reactie

nl_BENederlands (België)