Enquête

De onderzoeksgroep Arbeidsgeneeskunde (Universiteit Gent) en het Rijksinstituut voor Ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) voeren in samenwerking met het Centrum voor Seksuologie en Gender (UZ Gent) en het Transgender Infopunt een onderzoek uit naar werkhervattingservaringen tijdens en na coming out en transitie (sociaal/medisch).

Het doel is om ondersteunende en belemmerende factoren tot de terugkeer naar de werkvloer te identificeren en vergelijken bij transgender werknemers maar ook objectief cijfermateriaal hierover te verzamelen. Hiermee wensen we preventief op te treden tegen uitval, verloop en verzuim van transgender personen op de werkvloer en bij te dragen tot een inclusief werkklimaat.

De enquête loopt tot en met 1 juli 2021 en vormt samen met interviews de eerste fase van het onderzoek. Deelnemers kunnen, bij volledige invulling van de vragenlijst, aanspraak maken op een cadeaucheque ter waarde van 20€ (meer info zie onderaan pagina).

Lees meer over de onderzoeksfasen op deze pagina.

De resultaten van de enquête zullen samen met het interviewmateriaal dienen om hulptool te ontwikkelen die zorgverstrekkers binnen en buiten het bedrijf kunnen helpen bij de begeleiding van transgender werknemers wanneer zij hun werk hervatten.

Heb jij een uitgesproken mening over de rol van werk tijdens de transitie en/of wens je graag je ervaringen rondom de terugkeer naar het werk te delen? Laat je horen via onze vragenlijst en/of doe mee aan onze interviews!

Op wie richten we ons?

  • U Identificeert zich als transgender persoon (bijv. trans vrouw, trans man, transgender persoon,  genderfluid, non-binair, genderqueer)
  • U bent min. 23 jaar  
  • U hebt minstens 5 jaar werkervaring
  • U woont reeds min. 10 jaar in België
  • U hebt zich in de laatste 5 jaar geout als transgender persoon op de werkvloer
  • U hebt een (tijdelijke) werkonderbreking tijdens de sociale/medische transitie meegemaakt

Doe mee en krijg een vergoeding ter waarde van 20 € bij volledige invulling van de vragenlijst ! En maak kans op 100 € bij loting per 50 participanten. Keuze tussen cadeaucheque van Colruyt, Bol of een storting.

Hoe meedoen? Stuur ons een bewijsje van de volledige invulling van de vragenlijst (bijv. screenshot) en je keuze van cadeaucheque via een mailtje naar joy.vandecauter@ugent OF stuur ons een berichtje via instagram (rtw_transgender_persons of jump_for_joyjoy) of via onze facebookpagina (Return to work of transgender persons ). Je kan dan via mail je cheque verwachten. Verkies je een andere manier, dan kan je dit doorgeven in je mail of berichtje.

nl_BENederlands (België)